nSport HD w telewizji cyfrowej UPC

Telewizja UPC posiada 2,67 mln abonentów. Dla porównania łączna suma abonentów dwóch pozostałych najwiekszych sieci kablowych (Vectra i Multimedia Polska) wynosi 1,5 mln abonentów.
Niestety na tym prowadzenie UPC sie kończy...
31 Lipca br. nadawania swoich kanałów na terenie Europy (z wyjatkiem Wielkiej Brytanii) zaprzestał ESPN. Operatorzy kablowi i satelitarni wykorzystali ten czas i dodali nowe "wartosciowe" kanały.
Niestety największy operator telewizji cyfrowej w Polsce postanowił wykorzystać ten moment i usunąć rownież inne kanały, których nadawcy nie zaprzestali nadawania. Znakomitym przykładem może być kanał myZen.tv, którego jakość przekazu HD była jedną z lepszych dostępnych w Polsce. Skąd takie posunięcie? -sprawa jest bardzo prosta. Klientowi po usunięciu kanałów z listy oferowanych przysługuje prawo do zerwania umowy. UPC, poprzez jednorazowe usunięcie kilku kanałów ograniczyło późniejszą możliwość zerwania umowy przez abonenta.

Przejdźmy jednak do rzeczy. Od dawien dawna użytkownikom telewizji UPC oferowany jest pakiet Canal+, jednak po co nam on, skoro nie zdołamy i tak obejrzeć interesujących rzeczy, takich jak liga francuska, która właśnie powędrowała z kanału premium do "otwartego", którego w ofercie UPC brak. Po co płacić za opcję premium nie mając podstawy? - to tak jakby płacić ubezpieczenie samochodu, którego się nie ma.

Razem możemy więcej!
Jeśli tobie rownież zależy na kanale nSport, złóż podpis na petycji!

Wykaz operatorów kablowych wraz z liczbą abonentów i dostępnością kanału nSport:

1.UPC 1 466 100

2.Vectra 833 961

3.Multimedia 824 700

4.Toya 160 000

5.INEA 160 000

6.Petrus 50 000

7.Promax 35 300

8.Sat Film 25 000

Pozostali operatorzy posiadają łącznie około 1 100 000 abonentów.

"Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz."
Mahatma Gandhi

Abonent UPC    Skontaktuj się z autorem petycji

*Imię
*Nazwisko
*Miejscowość
*Kraj
*Adres e-mail
Czy chcesz udostępnić swój podpis?
Twój adres e-mail nie będzie publikowany, ani przekazywany osobom trzecim.