#PrzedsiębiorcaToTeżWyborca - posłuchaj głosu 14% wyborców!

belka_(002)1.jpg

Masz dość BIUROKRACJI?

Wspierasz PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ?

Chcesz mieć wpływ na zmiany, które zapewnią rozwój gospodarczy naszego kraju?

Niezależnie czy jesteś przedsiębiorcą, czy pracownikiem - poprzyj naszą inicjatywę!

Czy wiesz, że?

• przedsiębiorcy prywatni tworzą 12,8 mln miejsc pracy w Polsce.
  • sektor przedsiębiorstw tworzy blisko 75% polskiego PKB, czyli ok. 2,4 biliona zł.
  • 2,5 mln aktywnych przedsiębiorców indywidualnych to 14% wyborców!!!

Tego głosu nie można ignorować!

Dlatego 3 organizacje przedsiębiorców połączyły siły dla wspólnej inicjatywy – #PrzedsiębiorcaToTeżWyborca - posłuchaj głosu 14% wyborców!

Federacja Przedsiębiorców Polskich, Krajowa Izba Gospodarcza i Związek Pracodawców Business Centre Club przygotowały wspólny Program Gospodarczy, który nazwaliśmy Dekalogiem Przedsiębiorcy. Zawiera on postulaty od lat zgłaszane przez środowisko biznesu oraz popierane przez obywateli, którym zależy na przyszłości i rozwoju naszego kraju.

NIC O NAS BEZ NAS.

Dobrze funkcjonujące firmy, to nie tylko miejsca pracy -  to lepsze rozwiązania dla pracowników, czyli także dla CIEBIE!

Dlatego zadbajmy RAZEM o nasze INTERESY.

Nasze postulaty zostały ujęte w 10 punktach – kluczowych z punktu widzenia przedsiębiorców i rozwoju gospodarczego Polski. Za tymi punktami stoją konkretne propozycje rozwiązań legislacyjnych, wypracowane przez 3 organizacje przedsiębiorców: FPP, KIG i BCC. Razem zrzeszają one 32 tys. przedsiębiorców, zatrudniających ponad 2 mln pracowników.

B1_Plansza_61.jpg

Propozycje te przekażemy decydentom politycznym - niezależnie od tego, kto wygra najbliższe wybory. Zapoznaj się z naszymi postulatami i wypracowanymi rozwiązaniami.

Jeśli nasze postulaty nie są Ci obce i uważasz się za odpowiedzialnego obywatela, oczekującego realnych zmian, a nie tylko pustych frazesów, to poprzyj naszą inicjatywę!

Możesz mieć wpływ na zasady prowadzenia biznesu, kształt przyszłych regulacji i przepisów, a co za tym idzie - na kondycję przedsiębiorców, polskiej gospodarki i rynku pracy.

Pamiętaj, to nie są tylko dobre rozwiązania dla przedsiębiorców - skorzystają na nich również pracownicy!

Twój głos ma znaczenie! Bo #PrzedsiębiorcaToTeżWyborca!

Poznaj nasze szczegółowe propozycje rozwiązań legislayjnych:

Dekalog i propozycje rozwiązań

Federacja Przedsiębiorców Polskich    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Federacja Przedsiębiorców Polskich do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.