#UWOLNIĆ PŁYWANIE - petycja dotyczącą jak najszybszego otwarcia pływalni i umożliwienia wznowienia treningów pływackich

Skontaktuj się z autorem petycji

UWOLNIJ PŁYWANIE - dziękujemy za Wasze wsparcie

2020-05-31 21:06:55

Szanowni Państwo,

Bardzo dziękujemy za tak liczne zaangażowanie i składanie podpisów pod naszą petycją. Pływanie zostało uwolnione. Wytyczne do otwierania pływalni pozwalają przynajmniej w części rozpocząć powrót do sportu. To lepsze niż nić, choć wciąż mało.

Petycję skierowałam do Ministerstwa Sportu podkreślając jak ważne jest zniesienie wszelkich obostrzeń, bo bez tego sporty pływackie nie przetrwają. A przecież chodzi o to, aby tysiące dzieci i młodzieży mogło rozwijać swoje pasje. Aby mogło spędzać czas aktywnie, a nie biernie patrząc w ekran komputera czy smartphona. W końcu te dzieci i młodzież to nasza przyszłość. Więc i nasza sprawa!

Pokładam nadzieję, że najbliższe tygodnie będę faktycznym powrotem do normalności treningowej. Do normalności, która pozwoli utrzymać się takim klubom jak nasz dalej na powierzchni. Bo utrzymanie obecnie przedstawionych przez Rząd rygorów z pewnością funkcjonować na dłuższą metę nam nie pozwoli.

Jeszce raz gorąco dziękuję!

Ze sportowym pozdrowieniem!

Monika Szczęśniak

Monika Szczęśniak - Prezes UKS Mazowia-Synchro

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.