Nawiązanie dialogu z mieszkańcami dzielnicy w sprawie opinii Rady Dzielnicy dotyczącej Szkoły Podstawowej nr 26 i zmianami związanymi z placówką.

Skontaktuj się z autorem petycji

Petycja SP26 i jej losy

2020-09-02 12:37:47

Witam Państwa,

Chciałbym podziękować za oddane podpisy, petycja przyczyniła się w dużej mierze do zmiany podejścia Rady Dzielnicy do tematu. Dzięki niej został zrobiony duży krok do celu, jakim jest zachowanie szkoły przy ulicy Tatrzańskiej.

Podsumowując:
- Wasze głosy zostały przedstawione na sesji rady dzielnicy i zostały wysłuchane - Rada Dzielnicy przegłosowała by szkoła SP26 była dalej w tej lokalizacji, przy ulicy Tatrzańskiej - w przeciwieństwie do zaplanowanych wariantów sprzedaży. Jednakże jest to tylko kolejna cegiełka do muru za SP26,

- Petycja została przesłana do Urzędu Miasta,

- Petycja spowodowała duże zainteresowanie mediów i samego prezydenta Wojciecha Szczurka. Prezydent w odpowiedzi na naszą akcje zobligował się do przedstawienia wariantów rozbudowy szkoły SP26 przy ulicy tatrzańskiej. Niestety to się nie wydarzyło,

Jutro odbędzie się ważne spotkanie z władzami miasta w sprawie losów szkoły, tj. 03.09.20 o godzinie 17.00 w budynku szkoły. Mam nadzieję, że spotkanie to zażegna ryzyko utraty szkoły SP26 i sprzedaży jej terenów pod deweloperkę. Na pewno napiszę aktualizację po spotkaniu i możliwe dalsze działania w tej sprawie. Mam nadzieję, że będziemy mogli liczyć dalej na Państwa poparcie bez którego jesteśmy bezsilni wobec samorządu.

Aktualności Państwo znajdziecie pod adresem:

Pozdrawiam,

Wojciech Bączek

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.