Petycja w sprawie podjęcia skutecznych działań antysmogowych na terenie Sulejówka

Skontaktuj się z autorem petycji

Odpowiedź Burmistrza

2021-05-21 12:59:25

Szanowni Państwo,

Otrzymałem od Burmistrza Arkadiusza Śliwy odpowiedź na petycję w sprawie skutecznych działań antysmogowych. Jest to sucha, formalna, asekuracyjna, biurokratyczna odmowa robienia czegokolwiek, by skutecznie walczyć ze smogiem w naszym mieście. Właściwie można, się do takiej postawy przyzwyczaić, że jeżeli sam Burmistrz / vice Burmistrz nie może sobie, albo radnym, którzy bezkrytycznie głosują pod jego dyktando, bądź parlamentarzystom PIS tak chętnie pozującym do zdjęć, nie można przypisać jakieś zasługi, jakakolwiek inicjatywa jest w 99% skazana na porażkę. Wiele razy przedstawiciele miasta, w tym radni PIS, wiceburmistrz PIS oburzeni był się, krytyką i że niektóre sprawy miejskie niewygodne dla władz bywały nagłaśniane medialnie, ale co wobec takiej jak ta postawy można zrobić, oprócz udania się do mediów?  Można też wystąpić z pozwem wobec miasta wobec niewystarczających działań z jego strony, ale czy o to chodzi? Może Państwo mają jakieś pomysły?

Z poważaniem

Adam SadowskiOdpowiedź_na_petycję_w_sprawie_skutecznych_działań_1.jpgOdpowiedź_na_petycję_w_sprawie_skutecznych_działań_2.jpg

Adam Sadowski

Działania antysmogowe w Sulejówku

2021-02-22 21:33:38

Szanowni Państwo,

W poprzednim tygodniu wysłałem petycję z podpisami do burmistrza miasta Sulejówek Arkadiusza Śliwy i obecnie czekam na jego odpowiedź, którą się z Państwem podzielę. W zależności od odpowiedzi planuje podjąć kolejne kroki, o których Państwa poinformuję.

Pozdrawiam

Adam Sadowski

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.