Alarm dla bezdomnych psów z gminy Brójce

Psy z gminy Brójce przez kilka lat były oddawane do schroniska Wojtyszki. Wszyscy wiemy jak złą sławą cieszy się to schronisko.  Od czasu wielkiej awantury rozpętanej przez media psy trafiały do schroniska "Pokochaj cztery łapy". Od stycznia 2023 psy mają wrócić do Wojtyszej, bo wygrały przetarg, a burza wokół warunków ucichła.  Poniżej tekst schroniska, w którym psy znalazły spokój.

Pokochaj cztery łapy

!!! Alarm !!!

Od roku mieszkają u nas psiaki z gminy Brójce. Psiaki które zostały nam przkazane na zlecenie gminy ze schroniska Wojtyszki. Gminni decydenci zadecydowali o tym, że wszystkie psy do Wojtyszek wrócą tuż po nowym roku !!!
Uważamy, że decyzja jest błędna i nie godzimy się z nią.
Grupa psów o której mowa sķłada się głównie ze staruszków, ktore w poprzednim schronisku spędziły wiele lat, niektóre niemal całe życie. Na zdjęciach przedstawiamy tych pechowców ktorym nie było dane znaleźć swojego miejsca na ziemi. Wracając do Wojtyszek gmina odbierze im tą możliwość prawdopodobnie na zawsze 😔
.
Dobrze wiemy o tym, że cuda zdarzają się rzadko. Starsze psy nie cieszą się adopcyjną popularnością, niewielu ludzi jest chętnych i gotowych otworzyć im swe serca. Wierzymy gorąco w to, że chociaż kilka nich znajdzie swoje miejsce na ziemi i po wielu latach poniewierki, odzierania z godności trafią do czyjegoś domu ❤🧡💛

Bardzo Państwa prosimy o udostępnienia naszych podopiecznych (Facebook schroniska) i pokazanie ich światu ❤

Jeśli zależy Ci na tym, by bezdomne psy nie trafiły z powrotem do Wojtyszek podpisz petycję. Nasz głos musi być wzięty pod uwagę przez wójta gminy Pana Radosława Agaciaka. Szanowny wójcie, pieniądze to nie wszystko!!!

Są inne możliwości. Można zawrzeć umowę ze schroniskiem w Skierniewicach,  stawka zbliżona, ale jest wolontariat i ilość adopcji na wyższym poziomie. Jest też schronisko Psia Ostoją w Pieczyskach. Za 12 zł oferują lepsze warunki niż w Wojtyszkach.

To jest bardzo niesprawiedliwe, że przy przetargach,  gdzie w grę wchodzi zycie zwierząt i ich cierpienie ustalane są takie warunki jakby chodziło o zakup przedmiotu. Tu nie powinna być brana pod uwagę stawka tylko oferta. Panie wójcie proszę okazać serce!!!

Agnieszka Poteraj    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Agnieszka Poteraj do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.