Apel społeczeństwa do Prezesa Rady MInistrów o wprowadzenie stanu klęski żywiołowej

My, niżej podpisani, wywodzący sie z różnych środowsk, zrzeszający się i niezrzeszeni, pracownicy służby zdrowai i pacjenci, zaangażowani w partie i bezpartyjni, młodzi i doświadczeni, pracodawcy i pracownicy, przedsiębiorcy prywatni i pracownicy sfery budżetowej, rolnicy i konsumenci, studenci i nauczyciele, tracący pracę i ratujący etaty

wspólnym głosem apelujemy, żądamy, prosimy, oczekujemy

wprowadzenia stanu klęski żywiołowej jako jedynego rozwiązania definującego obecną sytuację w naszej Ojczyźnie,

przyłączając się do wezwania z Senatu, chcemy okazać naszą jednomyślność w tym, by szacunek dla istniejacego prawa rząd wyrażał w przestrzeganiu go i stosowaniu rozwiązań konstytucyjnych.

Jedyną drogą do zachowania powagi należnej  wyborom prezydenckim  i ustrzeżenia się przed naruszeniem Konstytucji jest wprowadzenie stanu klęski żywiolowej. Z tragicznymi skutkami  epidemii borykamy się wszyscy od 2 miesięcy...

Czas nagli, oszczędźcie nam gorszącego doświadczenia manipulowania wyborami wbrew zdrowemu rozsądkowi i istniejącym, przewidzianym w prawie rozwiązaniom.

Jest jeszcze czas, zostało kilkadziesiąt godzin....

Dorota Kalinowska asystent społeczny posła RP Jarosława Rzepy PSL KP    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Dorota Kalinowska asystent społeczny posła RP Jarosława Rzepy PSL KP do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.