Zmiana terminu dyskusji o autobusie na Żoliborzu Południowym

Petycja zakończyła się sukcesem! Wczoraj w dzień sprawa wydawała się trudna do załatwienia, ale dzięki petycji Pani Przewodnicząca komisji zdecydowała się przenieść dyskusję na kolejne (majowe) spotkanie komisji. Przed chwilą otrzymaliśmy oficjalne potwierdzenie z urzędu.

To pokazuje, że jak się zadziała razem, to można uzyskać dużo więcej niż samemu. I że władze dzielnicy jednak liczą się z mieszańcami, jeśli mieszkańcy pokażą, że jest ich dużo. Jeszcze raz dzięki wszystkim, co podpisali. I podziękowania dla Rady Dzielnicy, za wysluchanie potrzeb mieszkańców.

Informację o terminie majowej komisji podamy na www.facebook.com/ZoliborzPoludniowy

===============

Pan Piotr Wertenstein-Żuławski

Przewodniczący Rady Dzielnicy Żoliborz

My, mieszkańcy Żoliborza Południowego, zwracamy się z prośbą do Pana Przewodniczącego o zmianę terminu posiedzenia Komisji Infrastruktury i Bezpieczeństwa, na którym będzie dyskutowana z mieszkańcami propozycja linii autobusowej ZTM na terenie naszego osiedla, lub alternatywnie zmianę porządku obrad i przeniesienie dyskusji na kolejne posiedzenie komisji.

Zaproponowany termin (10/04/2014 godz. 18:00) koliduje z zapowiedzianym dużo wcześniej spotkaniem Radnych Platformy Obywatelskiej i burmistrza dzielnicy Żoliborz, Pana Krzysztofa Bugli, z mieszkańcami Żoliborza Południowego.

Biorąc pod uwagę kontrowersje, jakie wzbudził projekt linii autobusowej wśród mieszkańców sąsiednich osiedli na poprzednim posiedzeniu komisji w lutym, chcielibyśmy, aby osoby szczególnie zaangażowane w sprawy Żoliborza Południowego (których na razie nie jest dużo) mogły wziąć udział w dyskusji bez konieczności rezygniowania z innego, ważnego spotkania.

Anna Aleksandra Zarzycka    Skontaktuj się z autorem petycji