Budowa Street Workout Parku w Kłodzku

Ruszamy ze zbieraniem podpisów poparcia dla Parku Street Workout w Kłodzku! (na zdjęciu)
Jeśli popierasz tę ideę musisz złożyć swój podpis!

Park do treningu na świeżym powietrzu to nic innego jak punkt, w którym każdy, kto chce zadbać o zdrowie, kondycje oraz tężyznę fizyczną znajdzie miejsce by móc potrenować na wysokiej klasy sprzęcie składającym się z drabinek, drążków, barierek treningowych, lin, siatki do wspinaczki, worka bokserskiego oraz opon od traktora i samochodów, dzięki którym w sposób kompleksowy będzie mógł trenować całe ciało.

Co da budowa parku do treningu dla miasta Kłodzka i jego mieszkańców:

-miejsce, w którym dzieci młodzież i dorośli będą mogli wspólnie trenować i rozwijać pasje

- zjednoczy społeczność miasta - zachęci do zdrowego trybu życia i treningu mieszkańców, zmotywuje ich do działania - zaspokoi oczekiwania osób trenujących sport ( biegaczy, tenisistów, koszykarzy, osoby trenujące sztuki walki, kulturystykę, cross fit i wiele innych sportów) - wypromuje miasto na forum innych miast w Polsce posiadających takie parki - zachęci mieszkańców okolicznych miast i miejscowości do odwiedzenia Kłodzka - zrzeszy ludzi z całej Polski trenujących by odwiedzili Kłodzko np. zawody, zloty ( już padły propozycje z innych miast Polski by odbyć w Kłodzku zlot, między innymi z Łodzi) - da dzieciom, młodzieży, jaki i dorosłym perspektywę na zagospodarowanie w aktywny sposób wolnego czasu zamiast przesiadywać na ławkach między blokami - mając miejsce do uprawiania sportu, młodzi ludzie nie będą sięgać po alkohol, papierosy czy inne używki - da perspektywy dla dzieci, młodzieży z biednych rodzin - młodzież podzielająca podobne zainteresowania może się tam spotkać, wymienić uwagami związanymi z uprawianym sportem, jak również porozmawiać na inne tematy. Pragnę dodać i podkreślić, że w naszym mieście jest spora liczba osób które gdzieś na osiedlowych placach zabaw trenują Street Workout, taka inicjatywa bardzo mocno wpłynie na poprawę jakości życia mieszkańców Kłodzka jak i Kotliny Kłodzkiej

Inicjatorem pomysłu jest Daniel Wyspiański oraz Wicestarosta Kłodzki Adam Łącki
Główne założenia projektu;
Nazwa zadania: Budowa Street Workout Parku w Kłodzku
Wiodący podmiot realizujący: Stowarzyszenie Na Rzecz Wspierania Młodzieży Szkolnej „ Chrobry XXI ”
Członkowie założycielskiej grupy operacyjnej projektu:
- Jarosław Żytnicki - Prezes Stowarzyszenia, LO w Kłodzku, kierownik projektu
- Czesław Radwański - nauczyciel, trener, LO w Kłodzku
- Daniel Wyspiański – Instruktor sportów siłowych
- Sławomir Wojtowicz – trener personalny kulturystyki i fitness Kłodzko
- Bartłomiej Wolski – wspierający projekt
- Leszek Michalski – wspierający projekt
Koordynator projektu: Adam Łącki

Możesz udostępnić to przedsięwzięcie na swoim profilu im więcej osób popierających ten projekt tym większa szansa na jego powstanie!

Street Workout Park w Kłodzku facebook

Osoby chcące złożyć podpis własnoręcznie zapraszamy do recepcji w Hotelu MARHABA Restauracji Śnieżnik przy ul. Daszyńskiego 16, lub Lombardu i sklepu z odżywkami TONY przy ul. Kościuszki

Daniel Wyspiański    Skontaktuj się z autorem petycji