Chcemy powołania Adriana Mierzejewskiego do kadry!

Szanowny selekcjonerze,

my, kibice reprezentacji zwracamy się z prośbą o powołanie na najbliższe mecze Adriana Mierzejewskiego.  Jest to niezwykle utalentowany pomocnik, będący w bardzo dobrej formie od pewnego czasu. Adrian został najlepszym piłkarzem poprzedniego sezonu w lidze australijskiej, dzięki czemu wywalczył sobie transfer do Chin. Liga chińska od kilku lat prężnie się rozwija,  najlepszym przykładem mogą być zawodnicy, którzy występują w Państwie Środka. Zawodnicy tacy jak Ezequiel Lavezzi, Hulk, Oscar czy Paulinho są znani na całym świecie. Mierzejewski występuje w Chinese Super League od niedawna, mimo to został wybrany najlepszym piłkarzem minionej kolejki. Polak uzyskał najwyższą notę i znalazł się w zacnym towarzystwie.

Biorąc pod uwagę problemy kadrowe w naszej reprezentacji uważamy, że Mierzejewski zasługuje na szansę. Nasza gra w ostatnich dwóch spotkaniach nie wyglądała najlepiej, brakowało nam przede wszystkim kreatywności w grze ofensywnej. Adrian świetnie odnajduje się w grze kombinacyjnej, stwarza kolegom dużo okazji strzeleckich. Dodatkowym plusem jest jego wszechstronność, bowiem może grać jako środkowy pomocnik ofensywny czy boczny pomocnik. A nie ukrywajmy, właśnie na skrzydłach mamy największe braki.

Mierzejewski był pomijany przez poprzedniego selekcjonera, mamy nadzieję, że Pan nie popełni tego samego błędu. Adrian wyjeżdżał w 2011 roku z Ekstraklasy jako najlepszy zawodnik ligi. Od tego czasu nie stracił swoich umiejętności, wręcz przeciwnie jeszcze bardziej je rozwinął. Biorąc pod uwagę przede wszystkim dobro kadry, mamy nadzieję, że rozpatrzy Pan naszą prośbę pozytywnie.

W imieniu kibiców

Adrian Garbiec

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.