Petycja o dodatkowy koncert Alvaro Soler w Warszawie 2017

Warszawa.X.X.2017

XXXXXXXXXXXX

W lutym 2017r. hiszpański muzyk i piosenkarz Alvaro Soler odwiedzi Polskę z koncertami w aż trzech różnych miastach. Jednak zainteresowanie tymi wydarzeniami przerosło oczekiwania fanów, bowiem wszystkie trzy koncerty zostały wyprzedane do ostatniego biletu w dość szybkim tempie. Skutkiem tego, ogromna liczba fanów nie zdołała kupić wejściówek i nie będzie mogła uczestniczyć w koncertach swojego idola.

W związku z tym, my, wszyscy niżej podpisani, zwracamy się z ogromną prośbą o zorganizowanie dodatkowego koncertu Alvaro Solera w naszym kraju - w późniejszym, dogodnym dla artysty terminie.

Naszym zdaniem, zwłaszcza koncert w Warszawie 16.02.2017r. został zorganizowany w lokalu, który jest zbyt mały w stosunku do ilości chętnych. Biorąc pod uwagę popularność piosenkarza w naszym kraju, dodatkowy koncert w stolicy byłby świetnym rozwiązaniem dla wszystkich tych, którym nie udało się zdobyć biletów na lutowe występy - a jest to dość szerokie grono osób. Piosenki Alvaro Solera zdobywają wysokie miejsca na listach przebojów w całej Europie, w tym również w Polsce, sprzedaż jego debiutanckiej płyty pokrywa się złotem i platyną w wielu krajach. Liczba fanów i zainteresowanie jego twórczością w naszym kraju także rośnie z dnia na dzień. Świadczy o tym między innymi błyskawiczne wyprzedanie wszystkich trzech koncertów w Gdańsku, Warszawie i Poznaniu.

Zdajemy sobie sprawę z kosztów oraz wysiłku, jaki trzeba poświęcić do przygotowania kolejnego takiego wydarzenia. Jesteśmy jednak pewni i możemy obiecać, że zainteresowanie taką imprezą będzie równie wielkie, jak w przypadku zaplanowanych na luty koncertów, dlatego właśnie w imieniu polskich fanów Alvaro Solera, prosimy o pozytywne rozpatrzenie naszej prośby o zorganizowanie dodatkowego koncertu piosenkarza w naszym kraju w 2017 roku.

Podpisy ;