Petycja ws. betonowania Krakowa #DośćBetonu

PETYCJA W SPRAWIE BETONOWANIA KRAKOWA

Do:        Jacka Majchrowskiego

Prezydenta Miasta Krakowa

Szanowny Panie Prezydencie, Drogi Panie Jacku!

Zwracamy się do Pana nie tylko jako Włodarza naszego miasta, ale też jednego z nas, Mieszkańca Krakowa, dalekiego, ale jednak Sąsiada. Apelujemy, aby dostrzegł Pan wreszcie, że nasze miasto jest nadmiernie zalewane betonem.

W ostatnim czasie kilkakrotnie usłyszeliśmy od Pana, że problem betonowania wymyśliła firma PR-owa i w rzeczywistości on nie istnieje, podobnie zresztą jak problem braku zieleni. Panie Prezydencie, rozumiemy, że znikającej zieleni i pojawiających się w jej miejsce nowych bloków i biurowców nie widać z każdego okna w Krakowie. Szczęście mieszkania w domach i otoczeniu drzew mają jednak tylko nieliczni. Większość z nas widzi z własnych okien szarość murów, których rośnie coraz więcej. Uprzejmie prosimy, niech wybierze się Pan na wycieczkę po naszym mieście, swoim mieście. Niech Pan odwiedzi Ruczaj – pierwsze na świecie eksperymentalne osiedle bez zieleni. Niech się Pan przespaceruje po Czyżynach. Niech Pan zobaczy, jak szybko rosną nowe osiedla na Klinach.

Panie Prezydencie, problem betonowania Krakowa istnieje. Musi go Pan dostrzec, bo tylko Pan w naszym mieście ma aktualnie możliwości, żeby ten proces zatrzymać. My, mieszkańcy Krakowa, tego właśnie domagamy się od Pana, jako Prezydenta.

dość-01.png

Stowarzyszenie Kraków dla Mieszkańców    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Stowarzyszenie Kraków dla Mieszkańców do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.