Petycja o odwołanie Dariusza Drelicha z urzędu Wojewody Pomorskiego, za naganne zachowanie po przejściu nawałnicy 11.08.2017 roku

Szanowna Pani Premier
                                                                                      Beata Szydło

Mając na uwadze dalsze bezpieczeństwo mieszkańców województwa pomorskiego, wnoszę o natychmiastowe odwołanie z funkcji wojewody Pana Dariusza Drelicha. Karygodne zachowanie, zaniechanie jakiejkolwiek pomocy w pierwszych dniach po nawałnicy jaka przeszła min. przez województwo pomorskie. Bagatelizowanie ludzkiej tragedii, jak i szkód które nierzadko zniszczyło dorobek wielu pokoleń mieszkańców Pomorza, uważam za wystarczające aby w trybie pilnym usunąć z tego miejsca Dariusza Drelicha.

Mieszkańcy województwa pomorskiego zasługują, aby urzędnik który dba
o bezpieczeństwo, wykonywał swoje obowiązki. Pan Drelich swoją bezczynnością naraził wiele osób na niebezpieczeństwo, kiedy to sami musieli usuwać skutki tragedii. Jego niewybredne komentarze
o zamiataniu liści, można uznać za obraźliwe, a co najmniej za niestosowne.

W imieniu swoim jak i osób, które podpisały niniejszą petycji, wnosimy o jak najszybsze usunięcie Dariusza Drelicha z funkcji Wojewody Pomorskiego

Tomasz Szlachetka    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).