Elektroniczny formularz dokumentacji przyrodniczej botanicznej i ornitologicznej

Drodzy eksperci,

zwracam się do Państwa z prośbą o poparcie petycji:
"Stworzenie i udostępnienia specjalnej aplikacji elektronicznego formularza dokumentacji przyrodniczej botanicznej i ornitologicznej PROW 2014-2020"

Aktualnie jak wszyscy wiemy formularz jest w wersji MS Excel i przysparza wiele trudności w edycji i wprowadzaniu danych. Dodatkowo oddzielnie trzeba tworzyć załączniki fotograficzne i graficzne (szkice), jest to często żmudna i czasochłonna praca tym bardziej, że trzeba owe załączniki w prawidłowy sposób podpisać zgodnie z metodyką. W przypadku nowej aplikacji, załączniki byłyby w prostszy sposób wpółautomatycznie tworzone i zapisywane od razu w bazie.

Taka aplikacja byłaby intuicyjna w obsłudze, i w znaczny sposób przyspieszyłaby pracę ekspertów w tworzeniu dokumentacji. Poza tym, dzięki aplikacji nie trzeba by było wysyłać dokumentacji pocztą tradycyjną (obniżenie kosztów), ponieważ dane automatycznie byłyby "zaciągane" do bazy online.

Adresatem petycji jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Jeśli zależy nam na bardziej efektywnej i przyjemnej pracy - proszę o podpisanie petycji, za co z góry dziękuję.

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.