Głosem naszych dzieci

Szanowna Pani Wójt,

w nawiązaniu do informacji, którą otrzymaliśmy w sprawie przeniesienia naszych dzieci z Szkoły Podstawowej w Borkowie do nowo powstającej w Kowalach, zwracamy się z prośbą o ponowną analizę planu rejonizacji. Jako rodzice przyszłych kandydatów oraz uczeszczajacych juz dzieci do SP Borkowa, nie mozemy się zgodzić na przedstawione nam zmiany.

Skąd wziął się pomysł przeniesienia ulicy Żeglarskiej do Szkoly w Kowalach ? Czy Pani Wojt wzięła pod uwagę fakt, że osiedle Cytrusowe nie jest do końca wybudowane ? Już dziś jest problem by w godzinach rannych i popołudniowych wyjechać z Kowal, a co dopiero jak wszyscy będą się zjezdzac do Podstawowki ?

Uzyskaliśmy informację, że tak mało zrozumiała dla nas rodziców zmiana, spowodowana jest wstępną kalkulacją ile dzieci jest zameldowanych na danej ulicy, a ile jest miejsc w szkołach. Prosimy o przedstawienie powyższych danych.

Wyrażamy nadzieję, że Pani jako Wójt- wybrana przez nas przedstawiciel władzy samorządowej,  wezmie pod uwagę głos rodziców z ulicy Żeglarskiej w Borkowie i tym samym pozostawi ją w rejonizacji SP Borkowo.

Rodzice z ulicy Żeglarskiej    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.