Light Novelki Bungou Stray Dogs w Polsce

Hejka wszystkim, wychodzę z inicjatywą napisania petycji do polskich wydawnictw o wydanie Light Novelek z Bugou Stray Dogs w Polsce. Oczywiście w żaden sposób petycha ta nie jest przymuszeniem wydawnictw do wydania jej, a raczej rozważenia tej sprawy. Zwłaszcza, że fandom ten powoli zdobywa coraz większą popularność. Co prawda mamy mangi, ale brakuje nam całej genezy serii ukazanej właśnie w tych oto powieściach. Możemy się także powołać na sam fakt wydania w Japonii filmu z owej serii, oraz zagwarantowanie nam wydania trzeciego sezonu, a to chyba świadczy jednak o zainteresowaniu jakie historia wokół siebie wzbudziła. Dlatego zbierajmy wpisy, im nas więcej tym lepiej i być może w końcu uda nam się przekonać wydawnictwa do wydania powieści w których chętnie byśmy weszli w posiadanie.