Nie ! DLA CYRKÓW ZE ZWIERZĘTAMI W GRYFICACH.

Czy wiesz, że "płacąc za bilet do cyrku" finansujesz niewolę zwierząt, które spędzają swoje życie w niewielkich klatkach, śpią na własnych obchodach, są tresowane w sposób często bestialski, są głodne, a aby otrzymać skrawek pokarmu muszą wykonywać sztuczki, czesto tez do wykonywania ich zmuszane są siłą, są "porywane" ze swojego "domu"- naturalnego środowiska, a wszystko to dla pieniędzy i ludzkiej uciechy ?
Teraz już wiesz i nie możesz dalej udawać, że cyrk to naturalne miejsce do życia dla dzikich zwierząt !

Idziesz do cyrku ze zwierzętami = popierasz 'niewolę i łamanie Praw Zwierząt. '

Od jutra rusza Petycja :
"Nie dla cyrków ze Zwierzętami w Gryficach " - przyłącz się i zbieraj podpisy. Zgłoś się do nas po listę- sami nie damy rady !

Jeśli ludzie przestaną chodzic do Cyrków i płacić za bilety - biznes ten stanie się nieopłacalny. Zwierzęta trafią do Zoo ( też niewola ale warunki zupełnie inne ) lub do sanktuariów !

Fragment materiału/ źródło tvp.info

Cyt. . "Mieszkańcy Opola nie chcą u siebie cyrku, w którym miałyby występować zwierzęta. Złożoną przez nich petycję w tej sprawie popiera prezydent miasta. „Nie” cyrkom ze zwierzętami powiedział także prezydent Wrocławia. Falę odmów dla tresury zwierząt zapoczątkował włodarz Słupska Robert Biedroń."

Mamy tylko 2 dni do przyjazdu cyrku do Gryfic.
Potrzebujemy pomocy przy zbieraniu podpisów.

Joanna Butynska
Agnieszka Kuryło