Nie dla krematoriów w granicach miasta Białegostoku!

Jesteśmy przeciwni powstawaniu na terenie naszego miasta krematoriów - spopielarni zwłok ludzkich, które budowane są w bliskim sąsiedztwie domów mieszkalnych, szkół przedszkoli, lokali gastronomicznych oraz oaz zieleni!
Te miejsca powinny być chronione przed powstawaniem inwestycji, które spowodują zanieczyszczenie powietrza rakotwórczymi dioksynami i innymi szkodliwymi substancjami.
Pierwszymi ofiarami spalarni zwłok będą dzieci - one jako pierwsze zaczną chorować. Przykladów, że wszelkiego rodzaju składowiska śmieci, odpadów, czy też przedsiębiorstwa przemysłowe emitujące do atmosfery i gleby szkodliwe substancje stały się przyczyną zwiększonej zachorowalności na wszelkie choroby układu oddechowo-krążeniowego, jak też nowotwory nagłaśniały niejednokrotnie stacje telewizyjne w programach interwencyjnych. Szkodliwość dla otoczenia krematoriów potwierdzaja także lekarze i naukowcy.
Dziś Białystok, a jutro inne miasta! Wszędzie, gdzie inwestorzy zwietrzą szansę na zarobek mogą wybudować Wam pod oknami krematoria, przy wykorzystaniu wszelkiego rodzaju sztuczek, tak jak to ma miejsce w Bialymstoku.

Podpisujcie i rozpowszechniajcie Naszą Petycję! Pomóżcie nam zapewnić naszym dzieciom i nam czyste powietrze w miejscu zamieszkania!
Nie pozwólmy, aby biznesmeni zaślepieni rządzą pieniądza narzucali nam przymus oddychania powietrzem, które wychodzi z kominów ich krematoriów!

Przyłączcie się z nami do naszego protestu! Wszystkim serdecznie dziękujemy!