NIE DLA ZAMKNIĘCIA SIŁOWNI, BASENÓW I KLUBÓW FITNESS

Rząd chce prowadzić drugi lockdown zawieszając działanie siłowni, klubów fitness, basenów i aquaparków bez racjonalnego powodu - koronawirus ma bardzo niską śmiertelność, w dodatku notowaną jedynie u osób starszych i z współistniejącymi chorobami. Zamknięcie siłowni i innych obiektów sportowych bez powodu odcina osoby młode od normalnego, zdrowego funkcjonowania - dla wielu jest to równoznaczne z utratą zarobku (branże fitness, insturktorzy i trenerzy), a dla jeszcze innych, jest to bezpodstawne uniemożliwienie samorozwoju i samorealizacji, do której dostęp powinien być w kraju i nie powinien być odebrany. Jedynym słusznym rozwiązaniem jest wprowadzanie ograniczeń dla osób starszych i osób w grupie ryzyka, a reszcie społeczeństwa należy dać żyć i funkcjonować.

Osobiście dodam -  jest wielu ludzi, którzy wiążą plany z siłownią i ćwiczeniami, mają zaplanowane zawody, przyszłą karierę nad którą pracują, lub po prostu cel związany z treningiem, którego nie da się zrobić w domu. Wszyscy powinniśmy zatrzymać ten bezpodstawny i zupełnie nieracjonalny nakaz rządu. Proszę, powstrzymajmy to razem.

Proszę o podpis i podanie petycji dalej.

Składając podpis, uprawniam Karolina Gądek do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.