Stop reklamom w Telewizji Polskiej

My telewidzowie Telewizji Polskiej w związku z (planowanym) wprowadzeniem abonamentu RTV na rzecz TVP zwracamy się z apelem do Prezesa i Zarządu TVP o zaprzestanie emisji reklam komercyjnych na antenach TVP oraz ograniczenie tzw. autopromocji (reklamy prezentujące audycje TVP).

Będąc zobowiązanymi do uiszczania comiesięcznej obligatoryjnej opłaty chcemy otrzymać lepszej jakości telewizję publiczną, która w przeciwieństwie do prywatnych telewizji komercyjnych nastawionych na zysk, będzie realizowała tzw. misję oraz jej finansowanie oparte będzie na abonamencie, a nie tak nielubianych przez wielu telewidzów reklamach.

Mają na uwadze dobro obydwu stron proponujemy 3-letni okres redukcji czasu poświęconego na reklamy.

1. rok obowiązywania abonamentu - redukcja czasu emisji reklam (komercyjne + autopromocja) do 6 minut na godzinę,
2. rok obowiązywania abonamentu - redukcja czasu emisji reklam (komercyjne + autopromocja) do 3 minut na godzinę,
3. rok obowiązywania abonamentu i kolejne - brak reklam komercyjnych, zaś czas autopromocji to 1 minuta na godzinę.

Mamy nadzieję, że nasz apel odniesie skutek, a podjęte przez Państwa działania będą skutkowały wprowadzeniem postulowanych przez nas zmian.

Podpisując, upoważniam Michał Kwapisz do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.