Wprowadzenie zakazu zatrzymywania na całej długości ulicy Królewskie Wzgórze w Gdańsku (po obu stronach)

Zwracamy się z prośbą o wprowadzenie zakazu zatrzymywania na całej długości ulicy Królewskie Wzgórze w Gdańsku po obu jej stronach. W chwili obecnej jedna ze stron jest w całości zastawiona przez parkujące częściowo na chodniku a częściowo na jezdni samochody. Taki stan rzeczy znacząco utrudnia przejazd drogą a pieszym przejście chodnikiem. Dodatkowo w czasie opadów śniegu uniemożliwia właściwe odśnieżenie, co jeszcze bardziej potęguje utrudnienia oraz stwarza dodatkowe zagrożenie.

Prosimy o ustawienie stosownych znaków zakazujących zatrzymywania na całej długości ulicy po obu jej stronach (i chodniku) oraz o zintensyfikowanie partoli straży miejskiej celem wyegzekwowania przestrzegania przepisów ruchu drogowego.

Piotr Krzemiński    Skontaktuj się z autorem petycji