Petycja do Mieszkańców Miasta i Gminy Skawina o wsparcie budowy chodnika wzdłuż ulicy Krakowskiej w Skawinie na odcinku Podlipki - Rzepnik

Drodzy Państwo,

Zwracam się do Państwa z wielką prośbą o podpisanie petycji w sprawie budowy chodnika na odcinku Podlipki- Rzepnik wzdłuż ulicy Krakowskiej w Skawinie. Pomóżcie proszę zadbać o bezpieczeństwo Naszych dzieci w drodze do szkoły. Każdy kto mieszka w Skawinie wie, jak bardzo ruchliwa jest ulica Krakowska, ale może nie każdy jest świadomy jak niebezpieczne jest „spacerowanie” wzdłuż niej. Oprócz braku jakiegokolwiek zabezpieczenia pieszego na poboczu, setek aut pędzących łamiąc prawa drogowe, w zimie każdy pieszy zmuszony jest brodzić w śniegu/ błocie które znajduje się na poboczu. Podczas gdy w centrum rozbudowywane są ciągi pieszo-rowerowe, mieszkańcom okolic ulicy Krakowskiej brakuje tego podstawowego- chodnika.

Z troski o bezpieczeństwo wszystkich uczęszczających  ulicą Krakowską, przede wszystkim tych młodszych, chciałabym zmotywować władze Miasta Skawina do działania.

Bardzo proszę o Państwa o wsparcie i jednocześnie dziękuję za podpisanie petycji!

Podpisując, upoważniam Dagmara Sady do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.