Petycja do Pana Premiera oraz do wszystkich władz parlamentarnych,samorządowych i partyjnych

Petycja do wszystkich władz parlamentarnych, samorządowych i partyjnych.

Towarzystwo Patriotyczne w Radomsku oraz Klub Gazety Polskiej w Radomsku, głęboko zatroskane o los naszego społeczeństwa, zmartwione pogłębiającym się kryzysem związanym z lawinowo rozprzestrzeniającym się wirusem covid 19, apelują o podjęcie natychmiastowych dzialań zmierzających do skierowania wszystkich posłów, senatorów i działaczy samorządowych posiadających wykształcenie medyczne ( lekarzy, pielęgniarzy, sanitariuszy itd.) a wykonujących inne funkcje, na front walki z szalejącą pandemią koronawirusa. Ich wiedza, przygotowanie medyczne i oddanie dla chorych będą w obecnej sytuacji braku kadr w służbie zdrowia bezcenne, natomiast pełnione przez nich funkcje publiczne mogą być wykonywane przez inne, przygotowane do tego osoby, bez szkody dla interesu społecznego. Nadmienić należy również, że udzielanie pomocy ofiarom pandemii i praca dla zarażonych koronawirusem jest w obecnej sytuacji obowiązkiem każdego lekarza, każdej pielęgniarki czy sanitariusza. Skladali oni przysięgę Hipokratesa, której pierwszy punkt mówi - nie szkodzić, a drugi - pomagać. Wykonywanie innych funkcji niż te , do których ową przysięgą zostali zobowiązani jest jej złamaniem.                                                                                                                     A więc, w myśl powtarzanego w takich sytuacjach hasła -"wszystkie ręce na pokład"!  Uważamy że wykorzystywanie lekarzy dla jakichś partyjnych czy innych nie związanych z walką z koronawirusem celów jest zbrodnią na społeczeństwie. Mamy nadzieję że nasza petycja przyniesie niezwłocznie oczekiwany przez społeczeństwo skutek.

Waldemar Szwedowski członek Towarzystwa Patriotycznego, przewodniczący Klubu Gazety Polskiej w Radomsku    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Waldemar Szwedowski członek Towarzystwa Patriotycznego, przewodniczący Klubu Gazety Polskiej w Radomsku do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.