PETYCJA DO POSŁÓW RP Z ŻĄDANIEM NATYCHMIASTOWEGO GŁOSOWANIA ZA POWOŁANIEM SEJMOWEJ KOMISJI ŚLEDCZEJ DS. OSZUSTWA „FRANKOWEGO”

Adresat:

Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
Kancelaria Sejmu
ul. Wiejska 4/6/8

Do wiadomości wszystkim Posłom na Sejm RP

Szanowni Państwo Posłowie,

Zwracamy się do Was Panie i Panowie Posłowie o niezwłoczne powołanie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Oszustwa „Frankowego”, która wyjaśni gruntownie ten kuriozalny, haniebny oraz stricte kryminalny przypadek bezprawia i niesprawiedliwości w Rzeczpospolitej, w stosunku do którego afera Amber Gold, tak mocno eksploatowana politycznie w mediach mainstreamu wydaje się być zaledwie małym, niewiele znaczącym epizodem, czubkiem co najmniej dziesięć razy większej góry lodowej.

W imieniu 3 milionów Polaków wciąż okradanych „na franka szwajcarskiego”, eksterminowanych już od ponad dekady przez kryminalny de facto syndykat przestępczy zagranicznych bankierów oraz ich lokalnych popychadeł, prowadzący swą gangsterską z natury działalność w naszym kraju pod osłoną patologicznego aparatu państwa polskiego z jego najwyższymi urzędnikami włącznie, żądamy od Was Panie i Panowie Posłowie natychmiastowego działania.

Tak ponure status quo trwające nieustanie od ponad 10 lat to także, a może przede wszystkim Wasza odpowiedzialność, albowiem to Wy, Państwo Posłowie na Sejm RP tworzycie prawo w Polsce i to Wy jesteście personalnie odpowiedzialni przed Suwerenem za jego kształt, a więc za sprawiedliwość, której prawo ma służyć.

Nie jesteście bezmyślnymi, ubezwłasnowolnionymi, partyjnymi marionetkami, maszynkami do głosowania w imieniu oraz dla partykularnego interesu jakiejś politycznej koterii; przeciwnie, macie obowiązek wyłącznie wobec nas, Suwerena, czyli Narodu Polskiego, a to jego prawa są w Rzeczpospolitej brutalnie deptane za waszym haniebnym przyzwoleniem bo to Wy, przez swą bezczynność dopuszczacie do eksterminacji 3 milionów Polaków okradanych „na franka” bezpośrednio, godząc pośrednio bardzo boleśnie w dobro całej Polski.

Jako Suweren, wasi wyborcy, przed którymi zgodnie z Konstytucją odpowiadacie i któremu macie obowiązek służyć żądamy od Was Państwo Posłowie, abyście niezwłocznie powołali Sejmową Komisję Śledczą ds. Oszustwa „Frankowego”, o którą wnioskowało prawomocnie 54 sprawiedliwych Posłów spośród Was, dających Wam przykład postawy obywatelskiej, pro publico bono, jak na Posła przystało.

Oczekujemy, że przed każdym posiedzeniem Sejmu -  aż do skutku -  będziecie wnioskowali do marszałka Kuchcińskiego obrażającego swym amoralnym postępowaniem sprawowany urząd państwowy, aby natychmiast wyciągnął z „zamrażarki” wspomniany wyżej wniosek 54 Posłów w sprawie Komisji i zagłosujecie „za” dołączając do Posłów, którzy zasługują na to miano dbając o interes publiczny, jak należy.

Liczymy na Was, nie zawiedźcie Polski i Polaków!

Z poważaniem,

W imieniu 3 mln "frankowiczów" Grupa Non Possumus! Frankowicze Protestują https://www.facebook.com/groups/150745709059194

W załączeniu głos Prezydenta RP, niestety - jak się okazało - człowieka wiarołomnego,  w sprawie oszustwa "frankowego":

Grupa Non Possumus! Frankowicze Protestują    Skontaktuj się z autorem petycji