Petycja o poprawienie nawierzchni na części ulicy Wczasowej we wsi Kopanica

Nowinka 33

16-304 Nowinka

Petycja o poprawienie nawierzchni na części ulicy Wczasowej we wsi Kopanica

Zwracam się z prośbą o poprawienie nawierzchni na części ulicy Wczasowej od połowy posesji nr 25d w kierunku południowym do zakrętu oraz postawienie słupków zagradzających przejazd tym odcinkiem drogi.

Droga na tym odcinku przebiega pod dużym nachyleniem. Do czasu przeprowadzenia prac ziemnych związanych z przeprowadzeniem kanalizacji nie było problemu z jej przejściem ponieważ droga była porośnięta darniną, która umacniałan nawierzchnię. Obecnie odsłonięta jest warstwa żwiru i piachu, w związku z tym podłoże dosyć wolno porasta trawą. Zdarza się, że sporadycznie przejedzie tędy traktor - chociaż generalnie niewielki ruch samochodów lub traktorów  odbywa się z drugiego kierunku ulicy Wczasowej. Przejazd traktora na długo niszczy odradzającą się trawiastą nawierzchnię.  Padające deszcze zamieniają drogę w spadzisty i trudny do przejścia kanion.

Jestem osobą niedowidzącą i poruszam się z białą laską. Z drogi korzystają też rodziny z małymi dziećmi, które mają tu swoje domy.

Proszę o przywrócenie drogi użytkowinikom pieszym w drodze nad jezioro. Dzięki temu droga nad jezioro stałaby się znów łatwiejsza i bardziej bezpieczna dla wczasowiczów i mieszkańców Kopanicy. Będę bardzo zobowiązany za wsparcie.

Kształt i usytuowanie ulicy Wczasowej można zobaczyć na poniższej stronie:

Stromy fragment drogi znajduje się na odcinku ulicy Wczasowej, od strony wsi Danowskie. Łagodny dojazd okrężną drogą przez ulicę Wczasową jest bliżej wsi Tobołowo.

Dziękuję za pozytywne rozpatrzenie moje prośby.

Z Poważaniem

Tomasz Gańko

Składając podpis, uprawniam Tomek Gańko do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.