Petycja o odszkodowanie od skarbu państwa w związku z koronawirusem w branży imprez masowych i eventowych

Petycja o odszkodowanie od skarbu państwa w związku z koronawirusem w branży imprez masowych oraz eventovych, z powodu utraty źródeł dochodu podmiotów gospodarczych.

Petycja dotyczy zadośćuczynienia strat poniesionych obecnie i w przyszłości z powodu decyzji sanepidu oraz premiera Rzeczypospolitej Polskiej Mateusza Morawieckiego o odwołaniu imprez masowych w Polsce z powodu kilku jednostkowych podejrzeń zachorowań na koronawirusa.

Wysokość zadośćuczynienia dla każdego podmiotu gospodarczego, który wykaże utratę źródła dochodu, a co za tym idzie straty z powodu masowego odwoływania zakontraktowanych imprez masowych przez organizatorów,  których zapłaty żądamy od skarbu państwa Rzeczpospolitej Polskiej, wyceniamy na 1 000 000 zlotych  ( słownie:  jeden milion złotych zero groszy) w terminie do 6 miesięcy od publikacji oświadczenia premiera Rzeczypospolitej Polskiej Mateusza Morawieckiego o odwołaniu imprez masowych w Polsce.

Podpisując, upoważniam Daniel do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.