Petycja o pozostawienie bez zmian tras autobusów linii 171 oraz 190 na Woli

Szanowni Państwo,

w związku z ogłoszonymi propozycjami zmian w komunikacji miejskiej związanych z otwarciem nowych stacji metra na Woli i Bemowie, chcielibyśmy złożyć petycję o ponowne rozpatrzenie zaproponowanych zmian.

Są one bowiem bardzo niekorzystne dla mieszkańców Woli, a jako mieszkańcy tej dzielnicy nie zostaliśmy nawet zaproszeni do konsultacji społecznych, które się odbywają w tej sprawie, co jest bardzo przykrym sygnałem z Państwa strony i rodzi obawy, czy zdanie mieszkańców ma dla Państwa jakiekolwiek znaczenie.

W związku z proponowanymi zmianami wielu mieszkańców Woli:

- utraci bowiem możliwość dogodnego dojazdu do znacznej części Woli i Bemowa - zarówno do Woli Park, Galerii Bemowo, jak i do dalszej części Bemowa (mieszkańcy m.in. okolic Ronda Kercelak, ulicy Leszno, Młynarskiej, początku ulicy Górczewskiej),

- będzie miało utrudniony - poprzez usunięcie jednej z dwu linii - dojazd do samego metra i nowych stacji kolejowych,

- utraci w istocie możliwość bezpośredniego dojazdu do centrum miasta, co połączone jest z już wcześniejszą likwidacją na tym odcinku linii 520 (przy likwidacji której deklarowano, że ruch na tej trasie zabezpiecza właśnie linia 171).

Zwracamy się z prośbą, by proponowane zmiany zostały zrewidowane i pozostawiono linie 171 i 190 w ich dotychczasowym kształcie, bądź skrócono jedynie na odcinku bemowskim.

Z poważaniem,

Mieszkańcy Woli

Zarząd Transportu Miejskiego w Warszawie    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Zarząd Transportu Miejskiego w Warszawie do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.