PETYCJA O WPROWADZENIE STANU WYJĄTKOWEGO ORAZ O UMORZENIE PŁATNOŚCI ZUS DLA MIKRO PRZEDSIĘBIORSTW NA OKRES 3 MIESIĘCY

Zwracamy się z prośbą o zmianę propozycji pomocy rządowej pt.:"tarczy antykryzysowej".  Odroczenia spowodują nakładanie się zaległości finansowych. Klienci również  muszą ustabilizować swoje finanse zarówno w branży Beauty, Restauracyjnej czy hotelarskiej.

Petycja dotyczy również o pilne wprowadzenie stanu wyjątkowego. Rząd nie wprowadza stanu wyjątkowego, bo nie chcą przesunąć wyborów. Nie możemy pozwolić, by w obliczu takiego kryzysu na pedestale była gra polityczną. Obecnie kwarantanna narodowa jest tylko zaleceniem, więc nie wszyscy muszą się do tego stosować, przez co okres kwarantanny tylko się wydłuża. Musimy zamknąć wszystko raz, a porządnie żeby uporać się z problemem w miesiąc, a nie przeciągać sprawę do 3 miesiecy albo i dłużej. Z takiej przerwy większość przedsiębiorców się nie podniesie. Z miesięczną przerwą jakoś sobie poradzimy, ale nie więcej. W Chinach pozamykali wszystko i po miesiącu przyniosło to efekt. Czas działa na naszą niekorzyść, wirus rozprzestrzenia się wśród laborantów, lekarzy i nas. Nie długo nie będzie miał kto nas leczyć.

Reasumując, brak działań że strony rządu doprowadzi do tego że branża Beauty zacznie się otwierać i liczyć  by klienci im pomogli się utrzymać. Co wiąże się z poszerzeniem epidemii. Nie mogąc pracować nasze składki powinny być umorzone. Prosimy o branie przykładu z innych krajów, m.in. Francji. Stan wyjątkowy to podstawa! Należy karać za bezpodstawne wychodzenie z domu! Znajdą się środki na pomoc innym!

Patrycja Młyńska    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Patrycja Młyńska do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.