Petycja przeciwko rozmieszczeniu w Polsce obcych wojsk!

polscy_patrioci_2015-02-03_13-00-392.jpgMy, POLSCY PATRIOCI, wyrażamy swoje obawy i sprzeciw wobec wprowadzenia i rozlokowania wojsk USA na terytorium naszej Ojczyzny. Obecność obcych wojsk na terytorium naszego kraju zawsze w historii była symbolem pozbawiania Polaków rzeczywistej Niepodległości i pełnej Suwerenności. Dziś obecność obcych wojsk na polskim terytorium stanowi zagrożenie naszego pokojowego bytu i niesie groźbę wciągnięcia nas, pod flagą NATO, w konflikt z naszymi sąsiadami w imię nie polskich interesów.

Bieg historii wskazuje, że USA od dwóch wieków realizuje politykę prowadzenia działań zbrojnych poza granicami swego kraju. Równocześnie za sprawą USA wybuchały i wybuchają wojny w różnych zakątkach globu ziemskiego. To jest podstawą ich dzisiejszej imperialnej potęgi. Wszędzie poza terytorium USA żołnierze amerykańscy strzegą wyłącznie interesów amerykańskiego kapitału i amerykańskiej racji stanu, a nie kraju do którego wkroczyli.

Tam gdzie pojawiają się amerykańscy żołnierze, wcześniej lub później dochodzi do krwawych lokalnych wojen, rzekomo „w obronie demokracji”. Na przykładzie krajów bałkańskich, Iraku, Libanu, Afganistanu, Syrii, widać, że także w ostatnich latach, rezultatem obecności wojsk USA w innych krajach zawsze są miliony zabitych i okaleczonych ludzi oraz potworne zniszczenia dóbr materialnych – lecz nigdy amerykańskich.

Nie chcemy w Polsce powtórki z Bałkanów. Nie chcemy być kolejnym krajem, w którym Amerykanie wprowadzają siłą swoje „demokratyczne” porządki, swój ład i swoje zwyczaje oparte na bezwzględnym wyzysku ludzi pracy, poprzedzając je obecnością swoich wojsk.

Nie wierzymy w skuteczność obrony Polski przez Amerykanów, gdyż w przeszłości mieliśmy już smutne doświadczenia z wywiązywania się ówczesnych Sojuszników z przyjętych zobowiązań wobec Polski, w tym Stanów Zjednoczonych.

O własny potencjał obronny powinniśmy zadbać sami. Amerykańskie gwarancje bezpieczeństwa, wyrażane poprzez instalowanie własnych wojsk na terytorium naszej Ojczyzny, to czysta iluzja, to slogan pozbawiony realnej wartości albowiem, wbrew propagandowej retoryce,dziś Polsce nie zagraża żadne niebezpieczeństwo.

Nie zgadzamy się, aby nasza Ojczyzna – Polska – stała się kolejną ofiarą amerykańskiej imperialnej polityki, amerykańskiego ekspansjonizmu.

Nie chcemy, by tragiczną prawdą okazał się powtarzany obecnie w Polsce sarkazm, że „USA zamierza bić się z Rosją o Ukrainę do ostatniego polskiego żołnierza”.

Ruch "POLSCY PATRIOCI"    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Ruch "POLSCY PATRIOCI" do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.