PETYCJA w sprawie budowy lekkiej hali tenisowej przy ul Edukacji w Tychach

Wnosimy petycje do pana Prezydenta Miasta Tychy w zakresie budowy lekkiej hali tenisowej w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego przy ul. Edukacji oraz o podjęcie wszelkich możliwych działań celem zabezpieczenia w następnych latach budżetowych niezbędnych środków celem rozpoczęcia procesu planowania, projektowania i budowy wyżej wymienionej hali tenisowej. Projekt mógłby być zrealizowany przy współpracy z Ministerstwem Sportu i Turystyki i Polskim Związkiem Tenisowym. Rozwój infrastruktury tenisowej w Tychach byłby szansą na upowszechnienie tej dyscypliny w lokalnej społeczności i zwiększenie liczby osób grających amatorsko w tenisa. Równocześnie zmieniłoby postrzeganie tenisa jako sportu elitarnego i samowystarczalnego finansowo. Dostępność hali tenisowej pomogłaby także w rozwoju tenisa uprawianego wyczynowo przez dzieci młodzież oraz organizacji turniejów tenisowych PZT co przyczyniłoby się do promocji miasta na mapie tenisowej Polski.

Oczekujemy na pozytywne ustosunkowanie się Urzędu Miasta w przedmiotowej kwestii.

Gracze oraz Sympatycy tenisa z Tychów i okolic

Marcin Tomasiewicz    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Marcin Tomasiewicz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.