Petycja w sprawie poprawy bezpieczeństwa na ulicy Uroczej w Kętrzynie

Niniejsza petycja dotyczy poprawy bezpieczeństwa na ulicy Uroczej w Ketrzynie poprzez jej przebudowę a w szczególności stworzenie progów zwalniających przy zejściach z chodników w pobliżu supermarketu a także wybudowaniu chodników do samego supermarketu. W chwili obecnej na kilkuset metrowym odcinku drogi nie ma żadnych fizycznych ograniczeń prędkości, przez co bardzo często dochodzi do "rajdów". Jezdnia w kilku miejscach przecina chodniki (przy bloku nr 6, na przeciwko wjazdu na parking supermarketu, na wysokości ul. Harcerskiej). Na ulicy brak jest jakichkowliek przejść dla pieszych, w tym również przy wyjeździe na ul. Sikorskiego. Postuluje się, aby w tych miejscach, gdzi są ciągi komunikacyjne zastosować przejścia dla pieszych a na długości ulicy przynajmniej jeden próg zwalniający. Dodatkowo obecnie nie ma chodnika prowadzącego do supermaketu. Piesi muszą poruszać się po jezdni oraz przez środek samego wjazdu na parking. Niejednokrotnie dochodziło tam do otarć przez samochody lub nawet do potrąceń. Jedyne wejście na teren supermarketu od strony zachodniej jest przez jezdnię ulicy Uroczej. Zwracamy się z prośbą do decydentów tj. władz miasta o podjęcie działań w celu poprawy bezpieczeństwa w rejonie ulicy Uroczej w Kętrzynie. Proszę o potwierdzenie podpisu po podpisaniu petycji, link przychodzi na podany adres e-mail.

Podpisując, upoważniam Paweł do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.