PETYCJA DO MARSZAŁKA WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO, W SPRAWIE UDOSTĘPNIENIA PRZEZ KOLEJE ŚLĄSKIE SPECJALNYCH POCIĄGÓW KURSUJĄCYCH NA TRASIE KATOWICE - KOSTRZYN NAD ODRĄ W TERMINIE 30.07-05.08.2019r.

W imieniu społeczności uczęszczającej na Festiwal Muzyczny pod nazwą Pol'and'Rock Festival odbywający się w miejscowości Kostrzyn nad Odrą, zwracam się do Marszałka Województwa Śląskiego, Szanownego Pana Jakuba Chełstowskiego o udostępnienie specjalnych pociągów spółki Koleje Śląskie, które umożliwią dojazd uczestników Województwa Śląskiego na wspomniane wyżej wydarzenie.

Pociągi, o których mowa miałyby kursować w terminie 30.07-05.08.2019r, na trasie Katowice - Kostrzyn Nad Odrą, obsługując po drodze większe miasta. Zadaniem kolei byłoby dowiezienie uczestników do Kostrzyna, oraz w następstwie tego zapewnienie powrotu z Kostrzyna.

Wystarczająca liczba pociągów, obsługująca tą trasę we wspomnianym powyżej terminie to 4 pociągi dziennie. Pierwszy pociąg w godzinach porannych, drugi w godzinach popołudniowych, trzeci w godzinach wieczornych, a czwarty w godzinach nocnych.

Petycję kieruję bezpośrednio do Pana Marszałka ponieważ zgodnie z informacjami zamieszczonymi na stronie spółki:  “Jedynym właścicielem spółki Koleje Śląskie Sp. z o.o. jest Województwo Śląskie. Dzięki temu Marszałek Województwa ma pełny wpływ na funkcjonowanie spółki, co pomaga w sprawnym zarządzaniu i rozwoju.” jest to najodpowiedniejsza instytucja do podjęcia działań, o które prośba w powyższej petycji. Dodatkowo pragnę, zaznaczyć, że rozpatrując powyższą petycję w sposób pozytywny, Marszałek zyskałby poparcie dużej części społeczności Województwa Śląskiego.

Podpisując, upoważniam Dominika Banaś do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.