Petycja ws. utworzenia pola namiotowego na reggae festiwalu NMNZ

Szanowny Panie Prezydencie,

Zwracamy się z apelem o zorganizowanie pola namiotowego podczas nadchodzącego festiwalu reggae Najcieplejsze Miejsce na Ziemii. Piszemy do Pana ponieważ wielokrotnie mogliśmy usłyszeć jak ważną imprezą jest ten festiwal dla miasta jak i Pana osobiście.

Pole namiotowe to nie tylko wygodna i tania forma noclegu ale przede wszystkim ważny element festiwalu stanowiący jego unikatowy charakter!! Na te 2 dni muzycznego święta

w Wodzisławiu przyjeżdżają do nas goście z całej Polski i nie tylko. Dlatego musimy wspólnie znaleźć rozwiązanie dla tej sytuacji.

Jako Stowarzyszenie Wodzisław 2.0 chcielibyśmy zapewnić o pełnym wsparciu przy realizacji oraz zaproponować kilka miejsc, które wg nas mogłyby zapewnić odpowiednie miejsce dla festiwalowiczów. Są to a) fragment Parku Miejskiego tuż obok parkingu Galerii Karuzela, b) boisko treningowe na ul. Skrzyszowskiej popularnie nazywane Glinianką, c) działka miejska na ul. Kolejowej.

Taki ruch, w kierunku naszych gości na pewno będzie przez nich mile odebrany oraz przekona tych, którzy zrezygnowali z przyjazdu bo zabraknie w tym roku “tego klimatu” a takie komentarze do nas dotarły. Jednocześnie wpłynie na bezpieczeństwo podczas festiwalu, które jest dla nas bardzo ważne.

Stowarzyszenie Wodzisław 2.0    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Stowarzyszenie Wodzisław 2.0 do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.