Petycja o obniżenie wynagrodzenia Wójtowi Gminy Dębowa Kłoda celem pokrycia części wynagrodzenia nowopowołanemu zastępcy

Informacja o powołaniu zastępcy wójta gminy Dębowa Kłoda wywołała niezadowolenie zdecydowanej większości mieszkańców gminy. Nie zgadzamy się na to, by z naszych podatków pokrywano wynagrodzenie Pana zatrudnionego na tym stanowisku. Pani Wójt nie jest podatnikiem gminy Dębowa Kłoda i nie dokłada do wynagrodzenia swojego zastępcy ani złotówki. Jak doskonale wiemy wynagrodzenia Pani Wójt ustalone zostało na poziomie ponad 1000 zł wyższym niż minimalne (informacja prasowa dostępna jest tutaj https://parczew.24wspolnota.pl/informacje-parczewskie/debowa-kloda-duza-podwyzka-dla-pani-wojt/NSYgx9EBVDwawUiow8q3) Wychodzimy z inicjatywą społeczną obniżenia przez Radę Gminy Dębowa Kłoda wynagrodzenia Pani Wójt do minimalnego wynagrodzenia wójta określonego w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 25 października 2021 r. w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych i partycypację w kosztach zatrudnienia swojego zastępcy. Jeśli zgadzasz się z tym że Pani Wójt powinna partycypować w kosztach wynagrodzenia swojego zastępcy – podpisz petycję

Inicjatywa Społeczna    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Inicjatywa Społeczna do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.