Podpisy poparcia dla prof. UŚ dr. hab. Tomasza Nawrockiego

Katowice, dnia 8.01.2014 r.

Jego Magnificencja Rektor Uniwersytetu Śląskiego

prof. zw. dr hab. Wiesław Banyś

My, niżej podpisani studenci Międzywydziałowych Indywidualnych Studiów Humanistycznych, zwracamy się z prośbą o pozostawienie profesora UŚ doktora habilitowanego Tomasza Nawrockiego na stanowisku zastępcy dyrektora Interdyscyplinarnych Studiów Międzyobszarowych.

Swoją prośbę motywujemy tym, że w okresie przejściowym, jakim będzie prowadzenie przez Kolegium ISM Międzywydziałowych Indywidualnych Studiów Humanistycznych (I stopnia, II stopnia, jednolitych magisterskich), Międzywydziałowych Indywidualnych Studiów Matematyczno-Przyrodniczych (I stopnia, II stopnia) i Interdyscyplinarnych Studiów Międzyobszarowych (I stopnia, II stopnia, jednolitych magisterskich), do prawidłowego funkcjonowania studiów niezbędna będzie współpraca osób dotychczas zaangażowanych w działalność Międzywydziałowych Indywidualnych Studiów Humanistycznych oraz Międzywydziałowych Indywidualnych Studiów Matematyczno-Przyrodniczych. W czasie stopniowego wdrażania organizacji nowej jednostki Uniwersytetu Śląskiego doświadczenie i zaangażowanie prof. UŚ dr. hab. Tomasza Nawrockiego w sprawy Kolegium może okazać się niezastąpione.

W związku z tym postulujemy, by w okresie przejściowym w Kolegium ISM zostały utworzone dwa stanowiska zastępcy dyrektora. Umożliwi to efektywniejsze działanie jednostki oraz współpracę studentów, którzy dotychczas studiowali osobne kierunki.

Z wyrazami szacunku,

Studenci Międzywydziałowych Indywidualnych Studiów Humanistycznych Uniwersytetu Śląskiego