Pozew przeciw Andrei Mitchell

Czy popieracie Państwo propozycje, by pozwać dziennikarka amerykańskiej telewizji MSNBC Andrę Mitchell za słowa wypowiedziane podczas jej relacji w dniu 13 lutego 2019 roku, które brzmiały: "Żydzi [...] przez miesiąc walczyli przeciwko polskiemu i nazistowskiemu reżimowi."?
Wypowiedź taka nie ma nic wspólnego z prawdą i historycznymi faktami. Polacy, a w szczególności członkowie Armii Krajowej wspomagali Żydów i karali szmalcowników. Co trzeci odznaczony Orderem Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata jest Polakiem. AK w związku z Powstaniem w Getcie powołała tzw. Akcje Getto, pod jej auspicjami przeprowadzono szereg działań zbrojnych a także organizowano dostawy broni, amunicji i innych środków niezbędnych do prowadzenia walki.
W czasie Powstania nad Warszawą zawisły dwie flagi, polska i żydowska. To najlepszy dowód na fałszywość słów amerykańskiej dziennikarki.
Nie możemy pozostać obojętni!
Nie pozwólmy na zakłamywanie historii!

Art. 133 kk stanowi: Kto publicznie znieważa Naród lub Rzeczpospolitą Polską, podlega karze pozbawienie wolności do lat 3.

https://www.facebook.com/Pozywamy-Andrea-Mitchell-za-s%C5%82owa-o-Polakach-393089938121709/?notif_id    Skontaktuj się z autorem petycji