Program 500+ na każde zaadoptowane zwierzę

ul. Wawelska 52/54

Szanowny Panie Ministrze,

doggo-hides-in-letterbox-59624237_as_Smart_Object-11.png

Apelujemy o stworzenie programu „500+ na każde adoptowane zwierzę”. Schroniska są bowiem obecnie przepełnione, bardzo często zdarza się więc, że ich podopieczni nie mają zagwarantowanych odpowiednich warunków życia. Ponadto, schroniska nie mają także funduszy na pełne leczenie zwierząt chorych, a te nieco starsze umierają niekochane. Jako studentki politologii Uniwersytetu Warszawskiego nie możemy i nie chcemy być obojętne na zaistniałą sytuację, wobec czego zwracamy się z prośbą wdrążenia programu dofinansowującego adopcję samotnego zwierzaka. Oczywiście, łączyłoby się to ze sprawdzaniem osób, do których podopieczni schroniska, by trafiali, ale wierzymy, że wiele osób nie jest w stanie zdecydować się na adopcję właśnie z powodów finansowych. Chciałybyśmy, aby zyskały zarówno zwierzaki dostając nowy dom, ale także ludzie zyskując przyjaciela na całe życie.

Z wyrazami szacunku i nadzieją na zmianę, studentki politologii

Zuzanna Wrońska

Nikola Bieguniak

Nikola Marcela Bieguniak, Zuzanna Wrońska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Nikola Marcela Bieguniak, Zuzanna Wrońska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.