Protest przeciwko dewastacji Parku Fosa i Stoki Cytadeli przez budowę w parku dodatkowego wjazdu dla ciężkich pojazdów obsługujących budowy Muzeum Wojska Polskiego i Muzeum Historii Polski

Adam Buława

Dyrektor Muzeum Wojska Polskiego

al. Jerozolimskie 3

Robert Kostro

Dyrektor Muzeum Historii Polski

ul. Mokotowska  33/35

PETYCJA

My, niżej podpisani, zwracamy się z żądaniem natychmiastowego zaniechania przez władze Muzeum Wojska Polskiego oraz Muzeum Historii Polski budowy w Parku Fosa i Stoki Cytadeli dodatkowego wjazdu dla ciężkiego sprzętu budowlanego obsługującego te dwie inwestycje.

Ciężkie pojazdy budowlane będą korzystać z wjazdu przez całą dobę, przez kilka lat, aż do ukończenia obu inwestycji. Nie ma naszej zgody na nieprzemyślane działania podejmowane z zaskoczenia, bez jakiejkolwiek informacji i bez konsultacji z mieszkańcami, zwłaszcza te uciążliwe dla mieszkańców i negatywnie oddziałujące na środowisko naturalne.

Nie pozwolimy, aby park zamienił się w plac budowy - ta szkodliwa dla mieszkańców inwestycja narazi ich na wieloletnie niedogodności i spowoduje zniszczenie infrastruktury oraz istniejącej zieleni, więcej - cały ekosystem parku zostanie zaburzony.

Z poważaniem,

Żoliborza oraz sympatycy Parku Fosa i Stoki Cytadeli.

Jolanta Zjawińska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Jolanta Zjawińska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.