PROTEST W SPRAWIE PIASTA CHĘCINY

Do Pana Burmistrza Chęcin - Roberta Jaworskiego

My, niżej podpisani – kibice klubu PIAST CHĘCINY , ludzie aktywnie zajmujący się sportem oraz mieszkańcy Gminy Chęciny i regionu świętokrzyskiego – protestujemy w sprawie likwidacji drużyny seniorów PIASTA CHĘCINY – Gminnego Klubu Sportowego.

PIAST CHĘCINY to klub sportowy założony w 1948 roku. Przez 70 lat wychowywał poprzez sport całe pokolenia młodzieży! Prowadzone były sekcje : piłkarska, bokserska, łucznicza, kolarska. W ostatniej dekadzie z przerażeniem zauważaliśmy ograniczenia funduszy przeznaczanych przez władze gminy na nasz klub. Dodatkowo zawodnicy zmagali się z brakiem infrastruktury na odpowiednim poziomie. Mogli grać na nowo pobudowanej Hali Sportowej w Chęcinach – ale po uiszczeniu stosownej opłaty. Niedawno dotarła do nas informacja iż rozwiązano drużynę seniorów PIASTA CHĘCINY. Nasuwa się pytanie – co spowodowało tak drastyczną decyzję ? Czy względy finansowe ? Czy istnienie Klubu Sportowego PIAST CHĘCINY jest zagrożone ?

W trosce o istnienie naszego klubu–PROTESTUJEMY !

Domagamy się :

• reaktywacji drużyny seniorów PIASTA CHĘCINY,

• zwiększenia nakładów finansowych na rozwój sportu w gminie,

• budowy obiektu sportowego spełniającego standardy XXI w. na którym pilkarze PIASTA będą mogli trenować bezpłatnie (na Hali CKiS muszą płacić!)

Przykre jest to iż Panu Burmistrzowi zabrakło wyobraźni i nie podjął działań mających na ceu zmianę decyzji o likwidacji drużyny Klubu PIAST. A wszystko to w 2018 roku w którym przypada siedemdziesięciolecie istnienia Klubu.

Kibice PIASTA CHĘCINY    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.