PRZECIWKO BUDOWIE BLOKU W KRAKOWIE PRZY ULICY TARNOBRZESKIEJ

PETYCJA  PRZECIWKO BUDOWIE KOLEJNEGO BLOKU PRZY ULICY TARNOBRZESKIEJ W KRAKOWIE

Petycja dotyczy projektu Budowy budynku mieszkalnego wielorodzinnego z wbudowanymi garażami i układem komunikacyjnym na części działki 506/7 wraz i infrastrukturą techniczną i, wjazdem z działki 506/3.

Działki te są własnością członków Spóldzielni Osiedla Wola Duchacka Zachód

W tej chwili do sprzedaży  przez Spółdzielnię Mieszkaniową w Krakowie ul. Podedworze  20 przygotowywane są ww. działki

przy ul.  Tarnobrzeskiej.

W efekcie niepozostawienia żadnych rezerw terenowych spowoduje, ze nie będzie tu żadnej przestrzeni publicznej i terenów zielonych.

Dziękuję serdecznie i  proszę o poparcie naszej inicjatywy.

Budowa  kolejnego bloku  oznacza utrudnianie życia dotychczasowym mieszkańcom, nie tylko poprzez wjazd ciężkiego sprzętu budowlanego, ale również poprzez zagęszczanie Osiedla Wola Duchacka Zachód . Czy naprawdę jest to konieczne, a przede wszystkim – potrzebne? Korzyści osiągnie jedynie Developer. Co z mieszkańcami, których o takich decyzjach się informuje, a nie z nimi konsultuje? My, mieszkańcy, członkowie  SM PODGÓRZE i sympatycy Osiedla wola Duchacka Zachód   w Krakowie protestujemy przeciwko tej decyzji  Zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej PODGÓRZE, Rady Nadzorczej i Rady Osiedla Wola  Duchacka Zachód, bo nie przyniesie żadnej korzyści mieszkańcom   W związku z powyższym my, niżej podpisani:

1. Oczekujemy zmiany decyzji w sprawie budowy kolejnego bloku przy ulicy Tarnobrzeskiej  w Krakowi

2. Oczekujemy podejmowania w przyszłości rozmów z mieszkańcami i przeprowadzania konsultacji społecznych w sprawie tego typu działań i inwestycji.

3. Oczekujemy zmiany statusu działek 506/ 7  i 506/3  - z terenu przeznaczonego pod zabudowę bloku na   teren zieleni urządzonej .