Pumptrack dla Skoczowa

Do Burmistrza miasta Skoczowa ,

W odpowiedzi na słabą infrastrukturę rowerową w naszej gminie, my niżej podpisani zwracamy się do burmistrza miasta Skoczowa o utworzenie toru rowerowego pumptrack w naszej gminie.

Pumptracki w ostatni latach zyskały dużą popularność. Służą zarówno tym najmniejszym, jak i dorosłym. Dzięki utworzeniu takiego toru nasze miasto zyska na atrakcyjności, a mieszkańcy otrzymają świetną możliwość spędzenia czasu na świeżym powietrzu. Taki tor jest całoseozonowy. Warto wspomnieć, że tory asfaltowe nie wymagają absolutnie żadnego wkładu finansowego jeśli chodzi o ich utrzymanie. Nie ulegają erozji (tak jak tory ziemnie) ani nie potrzebują nawadniania w okresie letnim.

W naszym mieście mamy spore możliwości jeśli chodzi o rozwój infrastruktury rowerowej. Piękne tereny pod Kaplicówką (wyciąg Pod Dębem), czy łąka obok istniejącego już skateparku, to w naszym mniemaniu świetne lokalizacje na tego typu obiekt. Pumptrack i skatepark to świetne połączenie, dwa dopełniające się obiekty. Natomiast pumptrack pod stokiem narciarskim, to idealne miejsce na dalszy rozwój skoczowskiej infrastrutury rowerowej. Na przykładzie parku rowerowego Kazoora w Warszawie, można zauważyć, że nie potrzeba wielkich gór by stworzyć park rowerowy. Mamy wyciąg, mamy stok i piękną okolicę.

Liczymy na pozytywne rozpatrzenie naszej prośby.

My, niżej podpisani Mieszkańcy Skoczowa.

Podpisując, upoważniam Kamil Nowak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.