Remont Komuny Paryskiej w 2021/2022

e-mail: kancelaria.prezydenta@um.wroc.pl

PETYCJA

Szanowny Panie Prezydencie!

W związku ze złym stanem nawierzchni chodników oraz ulicy Komuny Paryskiej we Wrocławiu na odcinku od ul. Pułaskiego do Dąbrowskiego oraz Kościuszki Pułaskiego i uszczerbków na zdrowiu niezmotoryzowanych uczestników ruchu, wraz z Radą Osiedla Przedmieście Oławskie wnioskujemy o przeprowadzenie gruntownego remontu ulicy zawierającego:

- remont nawierzchni ulicy

- remont nawierzchni chodników

- zmianę sposobu parkowania z parkowania w poprzek na parkowanie wzdłuż oraz budowę nowego parkingu ogólnodostępnego we wnętrzu podwórkowym przy ul. Komuny Paryskiej 30

- odświeżenia malowania

- montaż nowego oświetlenia

- utworzenie strefy płatnego parkowania

- wyniesienie przejścia dla pieszych przy Szkole Podstawowej Numer 2

Został opracowany projekt tymczasowej organizacji ruchu, który zakłada, że mieszkańcy ul. Komuny Paryskiej będą mogli dostać się samochodami na ich podwórka dzięki przejazdowi pod budynkiem przy ul. Komuny Paryskiej 39-41 a autobusy linii 114,120,810,820 jak i pozostały ruch zostałby skierowany przez ul. Pułaskiego Małachowskiego i Dąbrowskiego lub Pułaskiego Traugutta i Oławską do ul. Dąbrowskiego/Komuny Paryskiej.   W związku z wieloma skargami odnośnie złej infrastruktury spływającej do nas do ZDIUM oraz Rady Osiedla bardzo prosimy o zajęcie stanowiska w tej sprawie i jej pozytywne rozwiązanie.

Piotr Kosicki

Podpisując, upoważniam Piotr Kosicki do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Numer telefonu nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.