TAK DLA RONDA NA SKRZYŻOWANIU DW631 Z ULICĄ GŁÓWNĄ I DWORKOWĄ W MARKACH

IMG_20210520_100429.jpgIMG_20210520_1004111.jpg

1. Szanowni Państwo,
    Zwracamy się do Państwa z ogromną prośbą o poparcie inicjatywy budowy ronda na skrzyżowaniu ulic Głównej i Dworkowej z DW631 w Markach. Aktualnie w tym miejscu zaplanowano wybudowanie sygnalizacji świetlnej, jednakże my postulujemy za budową skrzyżowania o ruchu okrężnym - ronda. Jesteśmy przekonani, że inwestycja ta jest bezpieczniejsza i nie będzie generować zatorów na drogach w przeciwieństwie do sygnalizacji świetlnej. Rondo jest ponadto bezawaryjne i w naturalny sposób reguluje ruch pojazdów. Petycja będzie skierowana do Starosty Wołomińskiego Pana Adama Lubiaka, Wojewody Mazowieckiego Pana Konstantego Radzwiła, Dyrektora Mazowieckiego Zarządu Dróg Wojewódzkich Pana Tomasza Lewandowskiego, Ministerstwa Infrastruktury, Burmistrza Miasta Marki Pana Jacka Orycha, Burmistrzyni Miasta Kobyłka Pani Edyty Zbieć. Zachęcamy również do obejrzenia materiału filmowego w tej sprawie. https://m.youtube.com/watch?v=BjokbhSW1k0
  2. https://m.youtube.com/watch?v=YgCh7c9vMWg&feature=share
  3. Dziękujemy za podpisanie petycji

IMG_20210520_100346.jpgIMG_20210520_100411.jpg

Paweł Dąbrowski Tomasz Paciorek Łukasz Krzemiński    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Paweł Dąbrowski Tomasz Paciorek Łukasz Krzemiński do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.