Rozdzielenie funkcji pomiędzy dyr. ZDM a pełnomocnikiem ds. komunikacji rowerowej.

Drodzy Mieszkańcy Warszawy

Ostatnimi czasy coraz częściej dochodzi do sytuacji że projekty przeprowadzone przez ZDM, stoją sprzeczne z literą prawa ( np. fotoradary na Moście Poniatowskiego ) albo co gorsza z wolą większości mieszkańców Warszawy. W ramach projektów z Budżetu Obywatelskiego są wykonywane jedynie rzeczy wyrywkowo, wybierane mamy jedynie fragmenty które pasują do linii myślenia ZDM, co czasami jak np. na ulicy Odyńca, kompletnie zmienia sam sens projektu pod którym ludzie się podpisali.  Niestety dzieje się tak dlatego, że funkcję Dyrektora Zarządu Dróg Miejskich pełni Pan Łukasz Puchalski, który jest również pełnomocnikiem ds. komunikacji rowerowej prezydenta m.st. Warszawy.

Niestety decyzje jakie mamy są wydawane jedynie po myśli małej grupie mieszkańców ignorując kompletnie interesy innych grup społecznych.

Dlatego proszę Was o podpis w sprawie rozdzielenia funkcji Dyrektora ZDM a „rzecznikiem” jednej grupy jakim w tym wypadku są rowerzyści. Pan Łukasz pełniąc obie posady nie potrafił być obiektywny a brak konsultacji społecznych z innymi grupami społecznymi niż rowerzyści czy umownie „zieloni” doprowadzają do pogorszenia życia większości mieszkańców Warszawy. Brak rozmów oraz brak brania pod uwagę innych głosów niż jedynie Jemu przychylnych, dyskwalifikuje Pana Łukasza jako osobę która ma na celu polepszenie życia WSZYTKIM, oczywiście w funkcji rzecznika ds. rowerzystów Pan Łukasz sprawdza się bardzo dobrze, więc może niech przy tym pozostanie.

Podpisując, upoważniam Ireneusz Sikoski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.