STOP POŁĄCZENIU=LIKWIDACJI POGOTOWIA W ZAGŁĘBIU

Wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec próby centralizacji pogotowia ratunkowego
Tworzenie tak dużego bytu, może doprowadzić do chaosu organizacyjnego i funkcjonalnego. Jesteśmy zaniepokojeni trwającymi pracami mającymi doprowadzić do radykalnych zmian w tej jednostce.
Szczególnie niepokoi brak transparentności przy podejmowaniu decyzji. Działania, które Państwo prowadzicie pomijają pracowników pogotowia, związki zawodowe, jak również nas beneficjentów.
W związku z powyższym domagamy się wycofania z dalszych prac nad połączeniem dwóch od lat osobno funkcjonujących bytów.Dziwi i niepokoi także okres na przeprowadzanie takich działań Apogeum pandemii to czas, kiedy pracownicy pogotowia zajmują się przede wszystkim ratowaniem ludzkiego życia i zdrowia, znajdując się na pierwszej linii walki z Covid-I9.
Dlatego też w trosce o ich spokój i bezpieczeństwo domagamy się zaprzestania prowadzenia działań, które mogą ten spokój skutecznie zachwiać.

Nie dla Likwidacji Pogotowia w Zagłębiu    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Nie dla Likwidacji Pogotowia w Zagłębiu do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.