Stop znęcaniu się i nielegalnym hodowlom

Poznań,

dn. 29.01.2019

Sz. P. Łukasz Balcer

Prezes Zarządu Głównego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce

My niżej podpisane, zwracamy się z uprzejmą prośbą o zaostrzenie przepisów oraz kar za „prowadzenie” nielegalnych hodowli i złe traktowanie zwierząt. Ostatnia sytuacja, gdzie do adopcji trafiło poprzez sąd 65 maltańczyków z kolejnej nielegalnej hodowli, jest zatrważającą liczbą oraz ukazuje na jak ogromną skalę rozpowszechnił się ten problem.

Sądzimy, że zaostrzenie kar pieniężnych oraz wyrok więzienia mógłby okazać się dobrym rozwiązaniem, ponieważ właściciele owych hodowli baliby się poniesienia kary, szczególnie, gdy ktoś inny został już ukarany w ten sposób.

Informacje, które do nas docierają, o znęcaniu się nad zwierzętami bardzo nas dotykają, ponieważ jesteśmy wielbicielkami zwierząt i nie wyobrażamy sobie, jak takim delikatnym stworzeniom można zrobić krzywdę.

Dzięki wprowadzeniu zmian w przepisach istnieje ogromna szansa na to, aby problem zniwelować w znacznym stopniu, ponieważ na kompletne usunięcie go, potrzeba niestety więcej czasu.

Katarzyna, Michalina    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Katarzyna, Michalina do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.