TAK! - dla Parku na Górkach Czechowskich.

Społeczna Inicjatywa Budowy Parku na Górkach Czechowskich

DO:

Szanowny Pan Krzysztof Żuk - Prezydent Miasta Lublin

Szanowni Państwo Radni Miasta Lublin

Szanowny Pan Wojciech Dzioba - Prezes TBV Sp. z o. o.

PETYCJA w sprawie budowy parku na Górkach Czechowskich

W odpowiedzi na niepokojące artykuły prasowe i sygnały ze strony ludzi, którzy chcą, by Górki Czechowskie dalej niszczały, zalegały śmieciami, by dochodziło na nich do libacji alkoholowych, podpaleń i wybryków chuligańskich, stanowczo domagamy się od Miasta Lublin oraz Właściciela tego terenu doprowadzenia do powstania  otwartego parku na Górkach Czechowskich

Górki Czechowskie to skarb Lublina. Miejsce, które stanowi wartość zarówno dla najmłodszych, jak i seniorów. Jest jednak miejscem niewykorzystanym, zaniedbanym i zanieczyszczonym. Nie stanowi wartościowej oferty dla okolicznych mieszkańców i nie wykorzystuje swojego potencjału. Zapowiadany park, przeciwko któremu protestują ludzie, którzy pewnie nigdy nawet na Górkach nie byli, ożywiłby tę część miasta i dał możliwość spędzania wolnego czasu w ładnym otoczeniu.

Petycja ma zwrócić uwagę władz i właściciela na to, że my, mieszkańcy płacący tu podatki, chcemy mieć zielone miejsce dla nas. Miejsce, w którym będziemy mogli miło i przyjemnie spędzać wolny czas. Chcemy by zapowiadany 70-hektarowy park był otwarty i ogólnodostępny, by służył odpoczynkowi, dawał szansę rekreacyjnego uprawiania sportu oraz zachęcał do rodzinnych spacerów z dziećmi i wnukami. Chcemy żeby ten wartościowy teren był wreszcie czysty i bezpieczny. Chcemy parku na Górkach Czechowskich!

Kliknij - Nasz strona na FB

PETYCJA.jpg

Komitet Społecznej Inicjatywy Budowy Parku na Górkach Czechowskich    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).