Włączenie głośników podczas niedzielnych Mszy Świętych w Kościele Parafialnym pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Biadolinach Radłowskich

Zwracamy się z uprzejmą prośbą do Czcigodnego Księdza Proboszcza Zbigniewa Dudka,

o WŁĄCZENIE głosników podczas niedzielnych Mszy Świętych w Kościele Parafialnym pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Biadolinach Radłowskich.

Z racji, iż nie każdy parafianin - może uczestniczyć we Mszy Świętej w Kościele, niektórzy jak np. rodzice małych dzieci chcieliby skorzystać z możliwości uczestnictwa na posesji Kościoła. Niestety, z racji, iż głośniki są wyłączone na każdej Mszy Świętej niedzielnej - nie mają możliwości wsłuchania się w Słowo Boże, tym samym nie uczestniczą w pełni w Mszy Świętej.

Z kolei usilne próby wprowadzania małych dzieci do Kościoła - wiążą się z zakłócaniem Mszy Świętej. Rozwiązaniem nie do przyjęcia jest również, aby małych dzieci do Kościoła po prostu nie przyprowadzać.

W związku z powyższym - wnosimy prośbę do Czcigodnego Księdza Proboszcza Zbigniewa Dudka, aby głośniki na posesji Kościoła zostały włączane przynajmniej w niedzielne Msze Święte - w których chcą uczesniczyć WSZYSCY, niezależnie od możliwości.

Podpisano, Parafianie.