WIĘCEJ PUNKTÓW ŁADOWANIA SAMOCHODÓW ELEKTRYCZNYCH W STOLICY

W całej Warszawie liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych jest nieliczna. Obszary poza ścisłym centrum są zaniedbywane i na poszczególne dzielnice wypada doslownie tylko kilka takich punktów. Wierzę, że wzrost ich liczby wpłynie w bliskiej przyszłości na zwiększenie zainteresowania elektrycznymi samochodami wśród kierowców co będzię miało pozytywny wpływ na środowisko i jakość życia warszawian.

Punkty ładowania powinny pojawić się w miejscach o największych skupiskach ludzi, stosownie do liczby mieszkańców konkretnych dzielnic, a zwłaszcza osiedli mieszkaniowych. W wielu przypadkach powinno się wykorzystywać przepisy budowlane i zezwalać na ich instalację w istniejących już budynkach.

Petycja skierowana do Rady m.st. Warszawy.

Natasza Nowak, Natalia Tkachuk    Skontaktuj się z autorem petycji