Petycja w sprawie Prokurator Katarzyny Kalinowskiej-Rinas

Szanowny Pan Andrzej Seremet

Prokurator Generalny

PETYCJA

w sprawie wszczęcia postępowania dyscyplinarnego przeciwko

Prokurator Katarzyny Kalinowskiej-Rinas

Szanowny Panie Prokuratorze Generalny,

Wnosimy o natychmiastowe wszczęcie postępowania dyscyplinarnego przeciwko Prokurator Prokuratury Rejonowej Warszawa Mokotów Katarzyny Kalinowskiej-Rinas. Uważamy, że osoba ta swoim postępowaniem przynosi hańbę polskiemu Wymiarowi Sprawiedliwości. W związku stanowczo sprzeciwiamy się pełnieniu przez nią tak ważnej i odpowiedzialnej funkcji – tym bardziej, że jej działania mają bezpośredni wpływ nie tylko na wizerunek Wymiaru Sprawiedliwości, ale przede wszystkim na konstytucyjne prawa obywateli do wolności, sprawiedliwości i prawdy.

Prokurator Katarzyna Kalinowska-Rinas skrzywdziła swoimi bezpodstawnymi oskarżeniami, swoją ignorancją w dziedzinie prawa i swoim brakiem zwykłego, ludzkiego poczucia przyzwoitości już niejedną osobę. Szczególnie jaskrawym przykładem nieudolności i bezczelności Prokurator Katarzyny Kalinowskiej-Rinas jest sprawa Sławomira Swaczyny – brygadzisty w RWE Stoen Operator sp. z o.o, który 19 września 2007 roku dosłownie spłonął żywcem podczas wykonywania obowiązków służbowych.

Pełny opis sprawy znajduje się na stronie internetowej Fundacji LEX NOSTRA:

Kliknij tu, aby przeczytać artykuł.

Pełna treść petycji znajduje się również na stronie internetowej Fundacji LEX NOSTRA:

Maciej Lisowski

Dyrektor Fundacji LEX NOSTRA